شنبه: 1 ارديبهشت 1403

شما اینجا هستید

علامه مصباح يزدي: نفوذ فرهنگي، مهم‌ترين خطري است که انقلاب را تهديد مي‌کند

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره) و به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ديدار با جمعي از بسيجيان استان زنجان با اشاره به نعمت عظيم انقلاب اسلامي، به بيان اوضاع ايران قبل از انقلاب پرداخت و اظهار داشت: قبل از انقلاب، اول شخص مملکت نمي‌توانست هيچ تصميمي را بدون اجازه آمريکا و غرب اتخاذ کند، و در واقع ايران برده آمريکا بود.

    علامه محمد تقي مصباح يزدي با اشاره به نمونه هايي از ذلت حکومت طاغوت در برابر بيگانگان، اظهار داشت: حتي انقلاب سفيد که براي آبرو دادن به شاه صورت پذيرفت و شامل اموري مانند اصلاحات ارضي و دادن برخي آزادي‌ها بود نيز با اجازه آمريکا صورت گرفت.

    وي با بيان اين‌که شاه ايران، نه تنها هر تصميمي را بايد با اجازه آن‌ها اتخاذ مي‌کرد، بلکه بايد گوش به فرمان و مطيع محض آمريکا مي‌بود، ادامه داد: نوکري حکومت به گونه اي بود که وقتي شورش خلق ظفار، که يک شورش با گرايش مارکسيستي بود، در عمان صورت پذيرفت، از آن جا که با منافع آمريکا در تضاد بود، آمريکا به ايران امر کرد تا سربازان ايراني را به عمان بفرستد؛ يعني سرباز ايراني بايد کشته شود تا مبادا منافع آمريکا در کشوري به خطر بيفتد.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که امروز به برکت انقلاب، آمريکا با همه اذنابش از ايران بيرون انداخته و تحقير شدند و حتي کارمندان سفارتشان را نيز با منت آزاد کردند، ادامه داد: اين عزت و اقتدار تنها و تنها به برکت اسلام بود.

    وي با اشاره به اوضاع قبل از انقلاب اظهار داشت: براي اکثريت مردم ايران، قابل باور نبود که اين انقلاب بتواند به پيروزي برسد؛ اصلا تصور اين‌که افرادي بدون امکانات در ايران بتوانند آمريکا با اين همه امکانات و تجهيزات را از کشور بيرون کنند، ممکن نبود؛ تا جايي که عده اي از متدينين و سياسيون به اين‌که يک آخوند مي‌خواهد آمريکا را از کشور بيرون کند و نظام را ساقط کند، مي‌خنديدند و آن را يک طنز مي‌دانستند.

    وي با اشاره به اين‌که امام (ره) تنها براي خدا کار کرد و لذا نصرت الهي نيز شامل حال او و يارانش شد، ادامه داد: اگر براي خدا کار کنيم، خداوند نيز ما را کمک خواهد کرد؛ همان خدايي که وقتي مردم بي خبر بودند، سپاهي از شن‌ها را به جنگ با سربازان و تجهيزات نظامي آمريکا در طبس فرستاد و آن‌ها را غافلگير کرد.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به جمله امام (ره) مبني بر اين‌که آمريکا هيچ غلطي نمي تواند بکند، ادامه داد: در زماني که کسي جرئت نمي کرد عليه آمريکا کوچک ترين سخني به زبان براند، براي اولين بار در عالم يک آخوند چنين گفت و همه دنيا هم ديدند که به فضل الهي، آمريکايي‌ها هيچ غلطي هم نتوانستند بکنند.

    وي ادامه داد: امام (ره) با خدا عهد بست و در عمل هم پايداري کرد؛ خدا هم کشوري را که برده آمريکا محسوب مي‌شد به چنان عزتي رسانيد که امروز همان غربي‌ها اقرار مي‌کنند بسياري از مسائل منطقه اي و جهاني بدون حضور ايران حل نمي‌شود.

    عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اين‌که بعد از انقلاب، آمريکايي‌ها کينه انقلاب اسلامي را به دل گرفتند، ادامه داد: آن‌ها گمان مي‌کردند ظرف مدت کوتاهي مي‌توانند انقلاب اسلامي را سرکوب کنند، اما نتوانستند و با اين‌که همه امکانات و تجهيزات خود را به کار گرفتند و حتي با ديگر کشورهاي قدرتمند دنيا نيز متحد شدند تا انقلاب اسلامي ايران را نابود کنند، اما با گذشت قريب به چهار دهه از پيروزي انقلاب اسلامي، هنوز نتوانسته‌اند کاري کنند، در حالي که ايران هر روز قدرتمند تر نيز شده است.

    وي با اشاره به اين‌که امريکا و غرب در ابتدا با فشار اقتصادي، حمله نظامي و تحريم‌ها سعي کردند انقلاب را از پا درآورند، ادامه داد: اما با استقامت مردم، اين فشار‌ها نه تنها تأثير منفي در روند انقلاب اسلامي نگذاشت، بلکه به پيشرفت‌ها و خودکفائي در عرصه‌هاي مختلف نيز منجر شد؛ و دشمنان به تدريج دريافتند: آن چه انقلاب اسلامي را شکست‌ناپذير کرده است، دين‌دار بودن مردم و عشق آن‌ها به امام حسين (ع) است، و از اين رو براي گرفتن دين مردم ايران برنامه ريزي کرده اند.

    استاد اخلاق حوزه علميه قم افزود: از اين رو مهم‌ترين خطر آينده انقلاب، خطر نفوذ فرهنگي است؛ دشمنان مي‌خواهند در فکر ما اثر بگذارند و اعتقادات ما را ضعيف کرده، با ايجاد اختلاف در دين و به جان هم انداختن شيعه و سني، انقلاب و اسلام را تضعيف کنند؛ پس بايد بيدار باشيم و بدانيم حمله دشمن از کدام ناحيه خواهد بود و خود را براي مقابله با آن آماده کنيم.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به وجود مشکلات اقتصادي در ايران اظهار داشت: امروز مشکلات اقتصادي دامنگير همه جهان شده است و آمارهاي عجيبي از موج بيکاري در کشورهاي صنعتي و پيشرفته‌اي چون انگليس و فرانسه به گوش مي‌رسد، و روزي نيست که در اين کشور‌ها عده اي از مردم به خاطر مشکلات اقتصادي دست به اعتصاب و تظاهرات عليه دولت خود نزنند؛ در حالي که ايران به عنوان يک نظام نوپا، مشکلاتش به اين حد نرسيده است؛ هر چند موج مشکلات اقتصادي به ايران هم رسيده است.

    عضو خبرگان رهبري ريشه مشکلات اقتصادي را در فساد در اخلاق و دين برشمرد و افزود: به عنوان نمونه، اوايل انقلاب ازدواج‌ها به قدري ساده صورت مي‌گرفت که گاه مهريه تنها چند سوره قرآن بود؛ اما امروزه تجمل گرايي سبب شده که هزينه‌هاي گزافي صرف ازدواج شود؛ وقتي ازدواج دشوار شد و جوان نتوانست ازدواج کند، فساد زياد خواهد شد و طبيعي است جواني که به فساد و هرزگي عادت کرد، تن به کار نمي‌دهد و به دنبال پول هنگفت بدون زحمت است، و لذا به دنبال فساد‌هاي مالي از قبيل رشوه، گرانفروشي، اختلاس و نظاير آن‌ها مي‌رود.

    وي با اشاره به اين‌که اگر دينداري در فرد تقويت شده باشد، دنبال کار سالم و خدمت به همنوع خواهد بود، ادامه داد: اما اگر دين در جامعه کمرنگ شود، نظارت بيروني هم کارآيي نخواهد داشت؛ چرا که بازرس نيز با رشوه قابل خريدن خواهد شد؛ اما اگر دين بر جامعه حاکم شد، فرد هرگز به فکر کلاهبرداري و تخلف نخواهد بود و رعايت قوانين کشور اسلامي را واجب شرعي خواهد دانست.

    استاد اخلاق حوزه علميه قم با اشاره به روايتي از حضرت امير (ع) خاطر نشان کرد: اگر مردم تقوا را کنار بگذارند، از دشمن چنان شکست سختي مي‌خورند که حتي جبرائيل و ميکائيل هم نمي‌توانند آن‌ها را ياري کنند؛ لذا بايد مباني ديني را تقويت کنيم.

    علامه مصباح يزدي خطاب به بسيجيان زنجان اظهار داشت: برگزاري مراسم روز تاسوعا در زنجان، شهرتي عالمگير دارد و در عالم بي نظير است؛ اين ميراث پدران متدين شماست؛ آن را زنده نگه داريد؛ مبادا اختلافات و تعصبات سبب کمرنگ شدن چنين شعائري شود؛ بايد بدانيم همه يک دين، يک امام حسين(ع)، يک حضرت ابوالفضل (ع) و يک رهبر و يک کشور داريم و بايد از اختلاف بپرهيزيم.

    وي در پايان خاطر نشان کرد: اگر خدا را باور کرديم و در راه او بوديم، هيچ چيزي نمي تواند ما را شکست دهد و اگر – خداي ناکرده – از خدا دور شديم، هيچ کس نمي تواند مقابل خدا ما را ياري کند.

    گفتني است اين مراسم امروز، سوم اسفندماه در سالن همايش‌هاي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5226

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه