پنجشنبه: 30 فروردين 1403

شما اینجا هستید

۸ اثر فاخر در زمینه دایرة المعارف علوم عقلی رونمایی می‌شود

    رییس مرکز پژوهشی دایرة المعارف علوم عقلی از برپایی آیین رونمایی از هشت اثر فاخر در زمینه علوم عقلی خبر داد.

    حجت الاسلام احمد ابوترابی رییس مرکز پژوهشی دایرةالمعارف علوم عقلی مؤسسه امام خمینی(ره) ضمن بیان این مطلب، به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: مرکز پژوهشی دایرةالمعارف علوم عقلی وابسته به مؤسسه پژوهشی و آموزشی امام خمینی(ره) در زمینه فعالیت‌های بنیادی علوم عقلی و با هدف نهایی تألیف دایرة‌المعارف‌های رشته‌های علوم عقلی فعالیت می‌کند.

    وی با اشاره به اینکه تدوین برخی از محصولات این مرکز بیش از 15 سال زمان به طول انجامیده است، افزود: یکی از این آثار معجم موضوعی کتاب شریف الغدیر است که اصل کتاب یازده جلد است و برای آسان‌سازی آن برای پژوهشگران این اثر در دو مجلد آماده و نرم افزارش نیز تدوین شده است.

    ابوترابی، اثر دیگر در دست رونمایی را اصطلاح نامه فلسفه اسلامی به شمار آورد و گفت: این اثر نقشه جامع فلسفه اسلامی است به علاوه روابط و اصطلاحاتی که در فلسفه اسلامی در طول تاریخ این علم وجود داشته نیز مدنظر قرار گرفته است. این اصطلاح نامه به دو صورت تهیه شده است؛ نخست در قالب یک کتاب ۵ جلدی و دوم نرم‌افزار جامعی که محتوا در آن قرار گرفته است.

    وی با بیان اینکه این اصطلاح نامه ۱۳هزار اصطلاح فلسفه اسلامی را در بر دارد، گفت: همچنین توسط اساتید برجسته حوزه تدوین شده است.

    رییس مرکز پژوهشی دایرةالمعارف علوم عقلی درباره اصطلاح نامه کلام اسلامی نیز توضیح داد: تدوین این اصطلاح نامه نیز بیش از دوازده سال توسط پژوهشگران مختلف به طول انجامیده که در دو جلد به همراه نرم افزار است.

    وی فعالیت دیگر مرکز را تهیه فرهنگ نامه عرفان ادبی برشمرد و افزود: عرفان ادبی عارفان مسلمان در ضمن اشعار و دیوان‌های آنها بیان شده است اما برای اولین بار پژوهشگران این مرکز توانستند نظام نامه علم عرفان ادبی و ساختار آن را تعریف کنند، اصطلاحات این علم از دیوان‌های نثری، ادبی عرفان استخراج شده که مجموعاً حدود چهار اصطلاح به تصویب رسیده و این در چند جلد تهیه شده منتها اکنون جلد نخست آن که شامل 300 اصطلاح است برای مراسم رونمایی آماده شده است.

    حجت‌الاسلام ابوترابی اثر دیگر را فهرست و فهرست واره نسخ عکسی علوم عقلی به حساب آورد و توضیح داد: این نسخ از کتابخانه‌های داخل و خارج از کشور به ویژه کتابخانه‌های هند و ترکیه(قونیه و استانبول) تهیه شده است که در دو جلد فهرست و یک جلد فهرست واره تدوین شده است.

    وی درباره کتابشناسی‌های مرکز نیز توضیح داد: این کتابشناسی‌ها در دو بخش؛ یک مجموعه 21 جلدی از فعالیت اجمالی علوم عقلی که در همه رشته‌ها کتاب‌هایی معرفی شده است و یک مجموعه 5 جلدی تاریخ فلسفه و 3 جلد منطق و تاریخ منطق تدوین می‌شود. دو نوع اخیر البته فقط معرفی کتاب نیستند بلکه تمام اوراق کتاب تورق و موضوعات هم استخراج شده است.

    حجت‌الاسلام ابوترابی در پایان گفت: مراسم رونمایی از هشت جلد این آثار با حضور و سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی و مسئولان مرکز و مدیران مربوطه در تاریخ پنج‌شنبه (6 خرداد) ساعت 10:45 تا 12:45 در مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5305

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه