پنجشنبه: 9 فروردين 1403

شما اینجا هستید

گرايش به اعتکاف؛ خودارزيابي افراد در برابر فرهنگ بيگانگان

    عضو هيأت علمي مؤسسه امام خميني مطرح کرد؛

    گرايش به اعتکاف؛ خودارزيابي افراد در برابر فرهنگ بيگانگان

    حجت‌الاسلام والمسلمين موسوي نسب گفت: متأسفانه يکي از تأثيرات ناگواري که فرهنگ غرب بر جامعه ما داشته است درگير بودن با فضاي مجازي، رسانه‌ها و ماهواره ها است.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيدرضا موسوي نسب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا، با اشاره به شعر«صمت و جوع و سهر عزلت و ذكر به دوام/ ناتمامان جهان را كند اين پنج تمام» گفت: اعتکاف يک برنامه عبادي کامل و مرکب از چن عبادت است و در حقيقت در اعتکاف اين پنج عمل وجود دارد که به يقين عوامل تعالي روحي هستند.

     

    کنترل زبان؛ پيام اصلي اعتکاف

    عضو هيأت علمي مؤسسه امام خميني(ره) ادامه داد: در اعتکاف سفارش شده به اينکه انسان از سخنان ناصواب و نادرست پرهيز کند و خود را گرفتار بحث و جدال و گفت‌وگوهاي نادرست نکند و زبان خود را کنترل کند؛ يکي از مصيبت‌هاي اجتماعي و خانوادگي در جامعه امروزي اين است که گاهي افراد به وسيله زبان، قلم وغيره بلاها و مفاسدي را به وجود مي‌آوريم که جامعه را به سوي مقاصد نادرستي مي کشاند که بايد گفت اعتکاف تمريني براي کنترل بخش زباني و بياني افراد جامعه است.

     

    اعتکاف فرصت خوبي براي سامان دادن به وضعيت تغذيه

    وي افزود: در اعتکاف يکي از برنامه‌هاي بسيار مهم روزه‌ گرفتن است که بايد گفت اين امر براي اين است که انسان اراده قوي را فرابگيرد و شکم و دهان خود را از اينکه هرجا و مکاني هر چيزي را نخورد و همواره از رزق حلال تناول کند و از حرام به شدت بپرهيزد.

    حجت‌الاسلام والمسلمين موسوي نسب با بيان اينکه گرسنگي موضوعي است که در روايات از آن به عنوان عاملي براي کمال نفس ياد شده است، اظهار داشت: بنابراين اگر انسان بياموزد بر خوراک خود مراقبت داشته باشد، اينمهم هم در سلامت جسمي‌اش و هم در سلامت روحي، رواني و اجتماعي‌اش تأثير بسزايي خواهد داشت.

    وي ادامه داد: امروزه متأسفانه يکي از معضلات جامعه اسلامي، عدم رعايت در بخش تغذيه است که اعتکاف مي‌تواند دستورالعمل بسيار خوب و ويژه‌اي باشد.

    عضو هيأت علمي مؤسسه امام خميني(ره) خاطرنشان کرد: در اعتکاف «شب زنده داري» وجود دارد که معمولاً افرادي که در اين مراسم معنوي شرکت مي‌کنند تلاش مي‌کنند بخشي از شب را بيدار مانده و به مناجات‌هاي خالصانه با خداوند بپردازند.

     

    غرب زدگي سبب فراموشي معنويت در جامعه است

    حجت‌الاسلام والمسلمين موسوي نسب با اشاره به تهاجم فرهنگي غرب عليه ايران ابراز داشت: متأسفانه يکي از تأثيرات ناگواري که فرهنگ غرب بر جامعه ما داشته است درگير بودن با فضاي مجازي، رسانه‌ها، ماهواره ها و غيره است که به شدت سبب شده است تا مردم به جاي پرداختن به امور معنوي همواره به فکر ماديات باشند؛ فکر نوع لباس، ماشين، آپارتمان و از اين قبيل مشغله‌ها به اندازه‌اي براي افراد جامعه مهم شده است که ارتباط با حقيقت هستي و خداوند را از آنها ربوده است.

    وي اضافه کرد: اعتکاف به جامعه آموزش مي‌دهد که به فراتر از اين دنيا فکر کنند و خود را براي رفتن به سراي آخرت آماده سازند.

     

    ارمغان اعتکاف براي افراد

    عضو هيأت علمي مؤسسه امام خميني(ره) به تبيين يکي ديگر از ارمغان‌هاي اعتکاف براي افراد جامعه پرداخت و عنوان کرد: اين مراسم معنوي فرصتي براي خلوت افراد جامعه پيش مي‌آورد؛ متأسفانه امروزه با وجود مشغله‌هاي بسيار، افراد فرصت خلوت با خود را ندارند که سبب فراموشي آخرت در برخي از انسان‌ها شده است.

    وي در پايان با اشاره به اينکه اعتکاف به نوعي در جامعه فرهنگ‌سازي انجام مي‌دهد، عنوان کرد: اعتکاف در حقيقت يک الگو است براي اين که انسان زندگي دنيايي خود را طبق آن برنامه‌ريزي کند.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5531

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه