پنجشنبه: 9 فروردين 1403

شما اینجا هستید

کتاب «کتابشناسي فلسفه اسلامي» در دوجلد منتشر شد

    اين کتاب که با عنوان کتاب‌شناسي تفصيلي فلسفه اسلامي منتشر شده است و در آن به معرفي 1130 کتاب و مقاله از  کتابخانه‌هاي مختلف پرداخته‌ايم، بخشي ديگر از مجموعه کتاب‌شناسي‌هاي تفصيلي علوم عقلي مرکز است که در آنها بيش از بيست هزار عنوان کتاب و مقاله معرفي شده است.

     

    اهداف کتابشناسي در مرکز

    هدف اصلي و اوليه كتاب‌شناسي‌هاي اين مركز، شناسايي منابع تحقيق براي هر يك از انواع فعاليت‌هاي آن، مانند تهيه اصطلاح‌نامه‌ها، مدخل‌گزيني، چكيده‌نويسي و نمايه‌سازي، تهيه پرونده‌هاي علمي و دائرة‌المعارف‌هاي علوم عقلي اسلامي است. با توجه به اينکه گستره و هدف کتاب‌شناسي‌هاي مرکز، رشته‌هاي علوم عقلي اسلامي است، ممکن است تنها بخش‌هايي از مجموعه‌هاي چندجلدي يا اجزاي يک جلد که با علوم عقلي اسلامي يا يکي از رشته‌هاي آن مرتبط بوده، معرفي و از ديگر بخش‌ها صرف‌نظر شده باشد.

    همچنين، با توجه به هدف مرکز در کتاب‌شناسي‌ها، کتابخانه‌هايي که جامعيت مطلوبي داشتند و دسترسي به آنها آسان‌تر بود، در دستور کار قرار گرفتند. ازاين‌رو، بيشترين منابع از کتابخانه مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني; و کتابخانه اين مرکز  (مرکز پژوهشي دائرة‌المعارف علوم عقلي اسلامي) شناسايي و معرفي شده‌اند.

     

    انواع کتاب‌شناسي‌ها

    كتاب‌شناسي‌هاي مركز دو دسته‌اند:

    دسته اول، کتاب‌شناسي‌هايي هستند كه تنها مشخصات نشر، درجه و موضوعات كلي منابع را در دو يا سه شاخه دربردارند.

    دسته دوم، افزون بر مشخصات نشر، موضوعات تفصيلي و عناوين ريز مطالب كتاب‌ها را به‌صورت درختي معرفي كرده و به صفحه محل درج موضوع در كتاب اصلي ارجاع داده‌اند. اين دسته از کتاب‌شناسي‌ها را «کتاب‌شناسي‌هاي تفصيلي علوم عقلي اسلامي» ناميده‌ايم.

    کتاب‌شناسي فلسفه اسلامي  جزو دسته دوم است و از دو بخش تشكيل شده‌ است: معرفي منابع و فهرست‌ها.

    بخش اول: اطلاعات کتاب‌شناختي و نمايه‌ها

    در بخش اول، هر كتاب با گزينه‌هاي ذيل معرفي شده است: شهرت و نام پديدآور، تاريخ ولادت و وفات پديدآور، شماره منبع، نماد نوع منبع، عنوان منبع، نام مترجم، مصحح، محقق و...، معادل انگليسي پديدآوران منابع (در ترجمه‌ها)، محل نشر، نام ناشر، تاريخ نشر، نوبت چاپ، تعداد صفحات، قطع، زبان، شابك (شماره استاندارد بين‌المللي كتاب)، درجه، محل نگهداري، شماره ثبت، نمايه‌هاي موضوعي، محل درج و شماره جلد (در موارد لازم). در مقدمه کتاب به توضيح برخي از اين عناوين پرداخته شده است.

     

    بخش دوم: فهرست‌ها

    بخش دوم اين كتاب، به فهرست‌هاي گوناگوني (همچون فهرست پديدآوران، فهرست منابع، فهرست گرايش‌ها، فهرست موضوعات و فهرست اشخاص) اختصاص يافته است كه زمينه جست‌وجو را در بخش اول كتاب فراهم مي‌كند. اين فهرست‌ها در جلد دوم اين اثر آمده است.

     

    جهت آشنايي بيشتر با جزئيات کتابشناسي‌هاي تفصيلي اينجا را کليک کنيد

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5570

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه